Crònica de l’acte inaugural: Arenys de Munt Capital de la Sardana 2013

El dia va clarejar radiant, tal vegada el sol volgués participar en un dia molt especial per a la Sardana i per a Arenys de Munt. Era el dia escollit perquè l’esmenta’t municipi, el primer en fer un referèndum per a la independència de Catalunya, fos anomenat primera capital de la sardana. Un gran dia i un gran esdeveniment tant pels sardanistes com pel propi municipi del Maresme.

A la una del mig dia, aplegades les autoritats i els convidats a l’esdeveniment just al davant de l’ajuntament, el president de les agrupacions sardanistes procedí a llegir un text curt però clar i molt important: per unanimitat s’havia escollit Arenys de Munt com a primera capital de la sardana 2013, que gaudirà d’aquest privilegi fins l’any vinent en el que traspassarà l’emblemàtica torxa sardanística a la ciutat de Barcelona. Després de l’anomena-me’n es lliurà al senyor alcalde Josep Manel Xinenis la bandera de la capital de la sardana que fou hissada al pal que la mantindrà dreta i orgullosa durant tot l’any. A continuació es procedí, en mig dels aplaudiments dels convidats a la descoberta de la placa commemorativa que ja llueix de dret a llei just a la porta de l’ajuntament d’Arenys de Munt.

Aquesta part protocol·lària dels actes fou seguida a la plaça de l’església, curulla de gent, on la cobla la Principal de la Bisbal estava en plena activitat fent que els nombrosos dansaires vinguts d’arreu ballessin els curts i llargs de cada sardana amb alegria i emoció continguda. Un parlament de Lola Busquets que donava pas a la interpretació i a l’estrena d’una sardana composta per a la ocasió pel Mestre Toni Masbou anomenada “l’estelada” fou el prolegomen dels parlaments dirigits a tots els sardanistes i públic en general. Però el temps, sempre imprevisible, tenia prepara una mala passada i el sol donà pas a una nuvolada que deixà la seva empresta en forma d’un xàfec important que desvirtuà un xic tant els propis parlaments com el dinar popular que estava previst fer a continuació.

Però el fet ja era immutable: Arenys de Munt és oficialment la primera capital de la sardana. Enhorabona a tots els arenyencs i als que ho han fet possible.

Arenys de Munt Capital de la Sardana
Ramon Navarro

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Ir arriba